ЕМОЦИИ на връх Ветрушка дадоха старт на Деня на младежта в РАДОМИР

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Първото събитие от поредицата съпътстващи инициативи, свързани с отбелязването на Международния ден на младежта в община Радомир, беше походът до връх „Ветрушка“. Инициативата събра млади ентусиасти, които се изкачиха до върха, разположен на надморска височина от 1158 метра.

„До края на сезона през тази година предвиждаме да бъдат подновени и маркирани екопътеки и туристически маршрути в Община Радомир. Ще бъдат поставени и табели, които да дават още по-голям ориентир и информация за всички, които избират този вид туризъм“ заяви заместник-кметът Станислава Генадиева и даде начало на похода и събитията, посветени на Международния ден на младежта.

Първата инициатива има за цел да насърчи физическата активност, работата в екип и връзката с природата сред участниците. Младите хора бяха придружени от опитни водачи и представители на Общинската администрация.

По време на прехода участниците имаха възможност да се насладят на живописната природа и красивата панорамна гледка към околността. Те също така научиха повече за историята и географията на района от водачите си.

След като стигнаха до върха, участниците се насладиха на заслужена почивка и пикник, споделиха своя опит и емоции от изкачването и се възползваха максимално от възможността да прекарат качествено време заедно сред природата.

Това събитие постави началото на поредица от дейности, предназначени да ангажират младите хора в различни форми на културно, артистично и спортно изразяване, както и да насърчат тяхното активно участие в обществения живот.

На 7 август (сряда) от 20:30ч. в двора на МКИЦ“Европа“, Община Радомир организира Кино вечер под звездите в подкрепа на българските филми, продукции и българските актьори. Първата прожекция е анимационният филм „Котки в музея“, а от 22:00ч. ще бъде представена най-новата бг комедия „Опасни шматки“.
ВХОД СВОБОДЕН!