АКЦИЯ в ПЕРНИК: Полицаи изловиха малолетни по барове, раздават актове на поразия, прибраха музикални уредби на купонджии след сигнал за силен шум

Снимка: МВР Перник

Мащабна специализирана полицейска операция е проведена в края на миналата седмица на територията на Пернишка област

Установени са 6 малолетни и непълнолетни в късните вечерни часове без придружители

Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и ограничаване на противообществени прояви от и срещу малолетни непълнолетни е проведена в региона в края на миналата седмица. Контролът е осъществен както в големите населени меса, така и в малките.

По линя на пътна безопасност са проверени 159 моторни превозни средства и 194 шофьори и пътници. Извършени са 7 проби за наркотични вещества и 77 за алкохол. Установени са двама водачи – единият седнал зад волана след употреба на алкохол, а другият след употреба на наркотици. Съставени са 13 акта за установяване на административни нарушения и са наложени 34 глоби с фиш. Връчени са множество електронни фишове за вече извършени нарушения.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 21 питейни и увеселителни заведения, 11 игрални зали и множество лица, в това число и криминално проявени.

В гр. Радомир и гр. Трън са установени общо шестима малолетни и непълнолетни, които са били в заведения без придружител след 22, 00 ч. Всички са предадени на родителите им, на които са съставени актове по Закона за закрила на детето. На собствениците на питейни заведения, допуснали малолетните и непълнолетните в локалите също са съставени актове за установяване на административни нарушения, където глобите варират от 2 000 до 4 000 лева. Издадени са и 19 разпореждания по чл. 64 от Закона за МВР на собственици и съдържатели на заведения и игрални зали, да не допускат малолетни и непълнолетни след 22,00 . и да не продават алкохол и тютюневи изделия на деца.

След сигнали на тел. 112 за силен шум от музика, в пернишките квартали „Хумни дол и „Христо Ботев“ служители от Първо РУ са съставили два акта за установяване на административни нарушения по Закона за защита от шума в околната среда и са иззели музикални уредби, с които е нарушаван обществения ред.

Засиленият контрол продължава.