АКЦИЯ срещу дрогата в ПЕРНИК: Двама в ареста заради кокаин и боеприпаси

Полицията в Перник организира мащабна спец операция, при която са задържани двама души за притежаване на наркотични вещества, боеприпаси и за шофиране на автомобил след употреба на дрога.

На улица „Мл. Стоянов“, криминалистите от областната дирекция и Второ РУ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен местен жител. При обиска на автомобила полицаите открили пликче с бяло прахообразно вещество, което реагирало на кокаин при полеви тестове. Претърсването продължило и в жилището на водача, където били открити и иззети различни видове патрони и мобилният телефон на мъжа.

Същата нощ, полицейски екипи спрели и „БМВ“, управлявано от 27-годишен перничанин. Тест за наркотици показал положителен резултат за кокаин. Мъжът веднага дал кръвна проба за химичен анализ. При претърсване на колата му били открити още две пликчета с бяло вещество, което също дало положителен наркотест.

Двамата били задържани за до 24 ч. по Закона за МВР. Започнати са бързи производства, работата по които продължава под надзора на прокуратурата.