Един ден в ЗЕМЕН: Деца се учат как да гасят огньове и спасяват животи

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Вече сте гласували

Децата от град Земен влязоха в ролята на пожарникари

В днешното занимание на Лятната академия малчугани от Земен се запознаха с професията на пожарникаря. Пред Младежкия дом децата проведоха ползотворна и интересна среща със служители на РС “Пожарна безопасност и защита на населението”. Подрастващите научиха най-важното: как да реагират в случай на огнено бедствие.

Особен интерес малчуганите проявиха към оборудването и предпазните средства на пожарникарите, както и към мобилната техника и средствата за гасене. А най-вълнуващата част бе, че влязоха в ролята на пожарникари – участваха в практически демонстрации и боравиха с противопожарна техника.

По идея на кмета Михаил Златанов и общинското ръководство за първи път за децата на Земен се организират през летните месеци различни занимания, с цел превенция и полезно прекарване на ваканцията. С днешното занимание се постави фокус върху така актуалната тема: пожарите, които са обхванали различни части на страната, както и съседни на България държави.

“За децата беше важно да чуят колко рискова и отговорна е професията на пожарникаря. Каква смелост и жертвоготовност се иска, за да се посветиш на тази работа. Респект към тези хора. Наш дълг е да възпитаваме децата да ги уважават”, коментира кметът Златанов. Той сподели, че се радва на интереса, който има от страна на подрастващите към Лятната академия по спорт и превенция.