Светкавична реакция за предотвратяване на пожари в област Перник

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Днес, областният управител на Перник Людмил Веселинов и директорът на ОД на МВР – Перник старши комисар Милчо Милчов проведоха спешна среща с представители на Областна дирекция „Земеделие“- Перник , Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник , Областно пътно управление – Перник и Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Повод за неотложната среща са възникналите пожари в България и писмо от Главна дирекция „Национална полиция“, в което се указва да се предприемат действия с цел недопускане възникването от пожари, както и ограничаване от възникнали такива.

Институциите докладваха за предприетите от тях страна мерки до този момент и предложиха да се отправи апел към гражданите да не се пали огън на открито. Представителите на институциите потвърдиха, че са в готовност да действат бързо и координирано, за да осигурят безопасността на населението и природните ресурси, като превантивно започват ежедневни проверки от мобилни екипи от служители на ОД на МВР- Перник и РД ПБЗН – Перник по спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност. При установяване на лица, извършили палене на стърнища и други растителни отпадъци ще бъдат предприети съответните мерки по компетентност.

Людмил Веселинов заяви, че ще следи стриктно как се изпълняват тези мерки, като подчерта важността на съвместните усилия за предотвратяване на пожари. Той добави, че писмото от Главна дирекция „Национална полиция“ е получено днес, което налага бърза реакция и координация.

Призив към гражданите:

Уважаеми граждани, във връзка с повишената опасност от пожари, апелираме към Вас да проявявате отговорност и да не палите огън на открито. Вашето съдействие е от изключителна важност за опазването на нашата природа и безопасността на всички нас.