Джаз, блус и реге фурор в ПЕРНИК: Световни звезди от Белгия, Полша, Ямайка, Куба и САЩ изгряват на крепостта Кракра!

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Световни музикални имена ще взривят Перник в двудневен джаз фурор на античната крепост на Кракра Пернишки.  Международният джаз фестивал „Krakra Jazz 2024“ се завръща с още по-грандиозно издание на 16 и 17 август, обещавайки да ни потопи в магията на джаза, регето и блуса с безплатен вход!

Тази година на крепостта ще бъде обособена и безплатна къмпинг зона за всички, които искат да бъдат част от двудневния фестивал.

Звездният каст включва гръцката джаз икона LIA HIDE, аржентинската сензация Karen Souza, и канадските джаз виртуози The Shuffle Demons. Сцената ще грейне с реге феномените от Ямайка Black Uhuru Official. Те са на сцена вече 50 години, носители на награда Грами и са една от най-популярните и разпознаваеми групи в света.

Не пропускайте кулминацията с уникалните Hilarious Disasters – проект на украинската пианистка Kateryna Ziabliuk Music и музиканти от Полша. Белгийска музикална група, която по уникален начин слива джаз, метъл и източноевропейски традиции. Кубинката Jany McPherson, която несъмнено е една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена през последните години също ще бъде част от фестивала в Перник. Веднага след нея „Estudiantina Ensemble“ ще представи традиционната си Естудиантина от слънчева Куба.

Джаз програмата на втория ден на фестивала ще бъде разтърсена от нестандартният ямаец Brushy One String: Official Facebook Fan Page – опитал ръката и гласът си в много стилове, включително и свирене на тигани. Фестивалът ще закрият „Jambalaya Blues Band“ от САЩ – блус класика с енергия и страст, събрани от дългогодишни музикални изживявания.