ОСТАВА В АРЕСТА: Съдът не пусна 17-годишният побойник от ПЕРНИК, посегнал по брутален начин на жена

Как оценявате работата на кмета на Перник Станислав Владимиров?

Съдът в Перник остави за постоянно в ареста 17-годишното момче, обвинено за жестокия побой над жена в Перник. Мярката беше гледана при закриви врата. Причината – обвиняемият е непълнолетен. От прокуратурата заявиха, че престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Побоят е станал в ранните часове на понеделник пред денонощен магазин в пернишкия квартал „Изток“. Жената е приета в болница с фрактура на челюостта. По случая са задържани двама непълнолетни, но е установено, че само единият е нанасял удари, затова и само той е привлечен като обвиняем.

Братът на пострадалата каза пред БНТ, че тя е в кома:

„На сутринта разбрах за този случай. Като ми казаха, аз дойдох тук. Казаха, че сестра ми е пребита и че трябва да ходя да видя кой е бил, какво се е случило. Тя е в кома, не може да говори и е в шок. Пребита е от бой – ребра, кръст, всичко.Те тия вероятно не са я познавали, минавали са оттук и са я пребили от бой“, обясни Христо Симеонов.

От полицията обясниха, че двамата младежи не са познавали жената.

„Двамата са задържани. Събрани са достатъчно доказателства и единият от тях е привлечен като обвиняем. Това което е изяснено към момента, че те не са се познавали с жената. Няма някаква конкретна причина, поради която са я нападнали и е пребита“, посочи Венцислав Алексов, говорител на МВР-Перник.

Припомняме, че първа публична реакция даде кметът на Перник Станислав Владимиров, който показа лицето на бияча. Можете да видите още по темата ТУК

Рано тази сутрин роднина на пребитата жена разказа подробности, като съобщи страшната вест – жената е в кома, на командно дишане, с опасност за живота. Вижте по темата ТУК.

Вчера перничанка показа шокиращи кадри, заснети от улична камера, на които се вижда бруталното посегателство. Вижте повече ТУК.

По темата реагира с коментар и външния министър Калин Стоянов, неговите думи вижте ТУК.