ПРОКУРАТУРАТА действа: Повдигна обвинение срещу 17-годишният, смазал челюстта на жена в ПЕРНИК

Непълнолетният хулиган, който жестоко преби жена и счупи челюстта й пред нонстоп в Перник е привлечен като обвиняем и е задържан от Районна прокуратура – Перник, съобщиха от прокуратурата.

Днес 17-годишния бияч е привлечен като обвиняем по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

На 29.07.2024 г. на ул. „Юрий Гагарин“ в гр. Перник обвиняемият нападнал жена. Извършителят й нанесъл удари с юмруци в областта на лицето и главата, както и ритници с крака в областта на тялото и главата.

На пострадалата е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст и в разстройство на здравето, временно опасно за живота, съобщават от прокуратурата.

Престъпното деяние е извършено по хулигански подбуди.

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои да бъде внесено в Районен съд – Перник, Наказателно отделение, искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че кадри от жестокото посегателство е заснето на улична камериа, като записът се разпространи в социалната мрежа и няма как случващото се на него да не те „хване за гърлото“.

Младо момче, да рита в главата жена, която може да е майка му, а неговия авер да стои отстрани и да гледа….този момент едва ли ще бъде забравен някога в Перник.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА И ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК