Нощен вандализъм в ПЕРНИК: Тийнейджъри чупят на детска площадка – ВИДЕО

Тийнейджъри от Перник се държат като бебета на детска площадка в града. Пораснали момчета и две момичета налазиха детските катерушки и люлки в тъмните часове на деня и започнаха да се „забавляват“. Забавлението им приключи очаквано – със счупване на съоръженията, предназначени за деца от 2 до 5 годинки. 

Всичко това се вижда на камера за видеонаблюдение, чиито запис ще бъде предоставен на полицията и подаден сигнал за вандалския акт.

„Бебишоните“ от кадрите и технитте родители ще бъдат издирени и накадани съответствие със закона.

Ето какво съобщиха до Zapernik.com от Ощина Перник:

„Община Перник ще подаде сигнал до ОДМВР-Перник, след като камерите за видеонаблюдение в Централния градски парк засякоха пореден вандалски акт. На записите, които са с добра резолюция се виждат лица, които чупят едно от съоръженията предназначени за игра на деца в парка. На полицията ще бъде предоставен запис с добра резолюция, на който лицата на двамата извършители се виждат ясно. Всеки гражданин носи отговорност за визията на Перник, затова призоваваме всички да бъдат отговорни. При подобни вандалски прояви Община Перник ще публикува видеоматериали от над 400 камери за денонощно видеонаблюдение, ще сезира органите на МВР и ще търси правата си за възстановяване на щетите по съдебен ред.“