Миската от Земен Вероника Стефанова ОГРАБЕНА в болницата докато лекуват детето й

Носителката на титлата „Мис България Свят“ и един от най-ангажираните родни модели, който всяка година дефилира и на „Milano Fashion Week“, Вероника Стефанова сподели, че непознат мъж е влязъл в болничната стая в столичната болница „ИСУЛ“, където тя била заедно с голямата си дъщеря Анджела.

„Приеха дъщеря ми с дифузно кървене и бях изключително притеснена. Благодарна съм на лекарите, че се погрижиха за детето ми„, каза Вероника Стефанова пред „Труд news“.

Обирът станал призори, когато Вероника и дъщеря ѝ спели.

„Не сме усетили нищо, спали сме дълбоко. По-късно разбрахме, че е станало някъде към 6:50 ч. сутринта“, допълва Вероника.

„Портмонето беше в чантата ми, която бях прибрала вечерта, преди да заспя. Бях в пълен шок, когато открих, че външно лице е успяло да влезе в стаята ни. Въпросният човек е възрастен и можеше да бъде въоръжен с нож или друго средство, което е абсолютно недопустимо, особено в стая, където се намират майка и дете„, допълва още миската пред нашата медия.

В портфейла си Вероника имала пари и лична карта.

„Имах 500 лв. в мен, от които бях похарчила, по време на престоя, около 60-70 лв., за да взема вода и обяд“, казва младата майка.

Тя довери, че е шокирана от случилото се.

„Не може, когато те приемат, да ти дават декларация, в която подписваш, че не трябва да търсиш отговорност от тях в случай на кражба или друг инцидент на територията на болницата. Това е все едно да подписваш, че си съгласен да те ограбят. Винаги съм предпочитала държавните болници пред частните, защото вярвам в опита и професионализма на лекарите. Не смятам, че фактът, че болницата е държавна, е оправдание за ниската сигурност, както заяви директорът. Много съм възмутена от неговата реакция и се надявам на незабавни мерки за подобряване на сигурността в болниците“, казва още моделът.

Вероника установила, че портмонето ѝ липсва, когато трябвало да изпишат дъщеря ѝ от лечебното заведение.

„Установих, че портмонето ми липсва, когато трябваше да ни изпишат. Тръгнах да вадя личната си карта и видях, че нямам портмоне, а вечерта, преди да заспя, го прибрах вътре в чантата. Веднага уведомих болничния персонал и поисках да прегледам записите от камерите. За съжаление, не ми беше даден незабавен достъп до тях„, казва още тя.

От видео записите се вижда, че мъжът е влязъл през един от страничните входове на болницата, където има видеонаблюдение, но не и охрана.

„Без лична карта не ми позволяваха да изпиша детето, защото нямах документ. Чакахме мъжа ми около час и половина, защото той не беше в близост“, обяснява Стефанова.

Мъжът вече е задържан и Вероника изказва благодарност към работата на служителите от 5 РУ в столицата, които за по-малко от месец изясниха самоличността на мъжа.