Тротинетки в ПЕРНИК: Родители алармират за опасни ситуации и искат действия от кмета

Отворено писмо до кмета на Перник Станислав Владимиров да вземе мерки за безконтролното каране на електрически тротинетки в Перни, инициираха родители. 

Според тях карането е безумно, скоростта е висока, а много често децата се возят по двама на една тротинетка. По думите им тротинетки се карат в пешеходни зони. Това не е нито безопасно за пешеходците, нито за малките деца, нито за самите деца управляващи тротинетките.

Оказа се, че в администрацията на общината вече има доста сигнали относно неправилното каране на тротинетки, което в последно време е пробем не само на Перник, но и в други градове.

„Действително има много сигнали до нас. В никакъв случай не неглижираме проблема, дори работим по него. В момента подготвяме една наредба, с която да ограничим карането на тротинеткки на определени места в града, като площади, пешеходни зони и паркови пространства, за да може да не се допускат инциденти„, каза секретарят на Общин Перник Мартин Жлябинков пред Канал Струма.

Той допълни, че в момента юристите на общината съвместно с полицията работят по наредбите да се регламентира карането на електрически тротинетки в града. Оттам насетне общинският инспекторат и полицията ще трябва да следят за нарушения. За да се случи това са необходими определени процедури и одобрение на Общински съвет Перник.

Жлябинков изрази надежда, че още в тази календарна година проблемът да бъде решен.