УЖАС В 1 ЧАСА СЛЕД ПОЛУНОЩ В ПЕРНИК: Общината напръска против комари, но един пропуск вдигна на тръни част от будните перничани

Пръскане срещу комари изплаши част от будното нощем население на Перник , видя „За Перник“. 

Тази вечер, около един часа , Общината е пръскала против комари , но е пропуснала авансово да предупреди гражданите, както прави винаги. Този път обаче служителят по обявяването пропуснал за първи път и ще си понесе наказанието , казаха от Община Перник.

Някои граждани са усетили мирис в късните часове на нощта , защото спят на отворени прозорци.

Пръскането с аерозол се прави против комари.

Ето и мнението хората , които са усетили тази нощ задушливия въздух:

– Падна тежка мъгла им смрад в квартала. Напълно съгласен съм с поста, хубаво е да има предупреждения, най-вече, защото има хора, които и без това имат дихателни проблеми. Иначе пръскането безспорно е необходимост.

– Аз какво да кажа ? Бременна в 8-ми месец спя на отворен прозорец заради жегите.Към 3 часа се събудих от задушлива миризма! Направо ми прилоша! Така не се прави! Редно е да се съобщава предварително!

– Ще ви бъда благодарна, ако разследвате и обявите в новините какъв е правилният начин за известяване на населението при такива обработки срещу комари (предполагам). Тази нощ град Перник бе обгазен след 1ч. докато населението спи на широко отворени прозорци. Граждани съобщават и за риск от катастрофи поради загуба на видимост на пътя. Миризмата е силна и задушлива.

От Община Перник се извиняват на населението , виновникът за пропуска на предупреждаващото съобщение , ще бъде наказан.