ФАЛСТАРТ за ФК Миньор-Перник и Струмска слава – Радомир във Втора Лига

Снимка: gong.bg

Миньор Перник направи очакваното си завръщане в професионалния футбол, но стартира със загуба 1:2 у дома срещу втория отбор на Ботев Пловдив в първия кръг на Втора лига.

„Канарчетата“ не губиха време и откриха резултата още в третата минута с гол на Емил Найденов. Миньор отговори бързо с изравнителен гол от дузпа на Александър Александров в деветата минута.

Въпреки усилията на домакините, Димитър Диклиев донесе победата на Ботев в 14-ата минута.

С тази победа, Ботев се присъедини към отборите с по три точки – Дунав Русе, Беласица Петрич, Несебър, Ловеч и Пирин Благоевград, оставяйки Миньор Перник да търси първите си точки в следващите мачове.

Не по-малко трагично започна и „Славата“ от Радомир

Струмска Слава отстъпи с 3:0 на Беласица Петрич в първия кръг на Втора Лига. Домакините откриха резултата още в 19-ата минута от мача след индивидуален рейд на Атанас Карачоров, чийто удар рикошира от футболист на „радомирци” и злощастно попадна в мрежата на Драгомир Петков.
До края на първата част Струмска Слава прави опити за изравняване на резултата, но те бяха неуспешни. През втората половина от срещата „комитите” отбелязаха още 2 попадения в 57-а минута ( Лукаш Гроси) и 95-а минута ( Живко Димитров).
В идния втори кръг момчетата на Владимир Димитров ще гостуват в Благоевград на негостоприемния тим на Пирин, който миналия сезон бе в Ефбет Лига и стартира сезона с победа в първи кръг.
Снимка: Струмска слава – Радомир