Млада художничка блесна с първа изложба в ЗЕМЕН, кметът Михаил Златанов и съпругата му Светла откриха събитието с топли думи към талантливата Ани: Благодарим ти, че направи земенчани част от твоята мечата. Тя отговори: Тръгвам си с пълно сърце

С откриването на изложба живопис в Земен бе дадено официално началото на празниците по случай 50 години от обявяването му за град. Събитието съвпада и с навършването на 100 години от създаването на Народно читалище “Светлина – 1924”, което бе и домакин на изложбата.

Откриването на експозицията уважиха кметът Михаил Златанов и неговата съпруга Светла. Двамата поздравиха младата художничка Ани Петрова за таланта и неповторимите творби, които е създала.

“За община Земен е гордост, че в твое лице има такъв млад и талантлив творец! Художник, който, искрено вярвам, че ще остави своя индивидуален отпечатък в света на изкуството. Благодарим за творчеството, което споделяш с всички нас! Благодарим за това, че направи нас, земенчани, част от твоята реализирана мечта!” – с тези думи кметът Златанов се обърна към младия творец.

Изложбата носи името “Колхида. Силата на духа” и за първи път се представя пред публика. Ани Петрова сподели, че неслучайно избира това да бъде родното й място, защото с реализирането на тази изложба сбъдва една своя голяма мечта. Изложените 25 творби земенчани и гостите на града ще могат да разгледат през следващия един месец.

“Тръгвам си с пълно сърце от откриването на “Колхида. Силата на духа” в гр. Земен. Срещнах огромна любов и топлина в лицата на всички хора, които видях там. Благодаря за уважението, за присъствието на всеки един и за морето от цветя, които получих. За мен това означава много”, сподели развълнувано Ани Петрова.

Откриването на изложбата уважиха също зам.-кметът на община Земен Даниел Стойнев, председателят на Общинския съвет Ива Борисова, общински съветници, читалищни дейци, общественици и граждани.