МЕГА СКАНДАЛ: Шефът на Пернишката болница ЗВЪНЯЛ ОТЧАЯНО ПО ТЕЛЕФОНА за лично спасение на областния управител на Перник, но получи тежък УРОК, след думите му: Защо искаш да ме уволняваш, приятелю? От много места го знам, че си ти, приятелю!

Скандалите около пернишката болница не спират! Областният управител на Перник разгласи в личния си фейсбук профил информация за скандално обаждане от сегашния директор на здравното учреждение Анатоли Митов, който е позвънил на областния управител на Перник Людмил Веселинов, за да му държи сметка защо искал да го уволнява.

Както знаете, Министерството на здравеопазването свиква заседание на борда на директорите на пернишката болница на 2 август 2024 година с единствена точка – смяна на досегашния директор Анатоли Митов и слагане на временен директор – младия здравен мениджър Емил Ненков.

Това очевидно изнервя Митов – приближените до него лекари заплашват ежедневно с протести, че ще напуснат болницата, а самия директор е взел личното си оцеляване на ръчно управление, докато перничани продължават от години да искат промяна и реформа в пернишката болница, която постоянно излиза със скандали в националните и регионални медии:

Ето какво споделя областния управител Людмил Веселинов във Фейсбук:

Току-що получих странно обаждане от директора на пернишката болница „Рахила Ангелова“ Митов:

„Защо искаш да ме уволняваш, приятелю? От много места го знам, че си ти, приятелю“, споделя с неподходящ тон гласът в слушалката.

Предупредих го, че не може да ми говори така и затворих слушалката.

Нека съм ясен: Болницата си има нужните управителни органи и принципал, които уволняват или не управата й. Не приемам никакъв опит за подобни обаждания към мен, в позицията ми на областен управител на Перник и ще давам гласност на всякакви опити за подобни, публично. Абсурдно е да бъда наричан „приятелю“, в контекста на оставянето на работа на когото и да е било в Перник.

Жалко, че при всички проблеми на тази болница, въпросният човек ми звъни, за да говори за неговото личностно запазване на пост, а не за подобрение на болничното заведение и обслужването на пациентите.

Чувам, че същото лице е звъняло и на други хора, но тук удари на камък. И нека е урок за всеки, който си помисли, през областен управител да търси лична облага.

Прочетете още по темата:

ЛЕКАР СЪС ЗЛАТЕН ЛАНЕЦ, ГРИВНА И ПРЪСТЕН от пернишката болница „Рахила Ангелова“, СЛОЖИ такса от 50 лева за преглед на дете в работни дни