СРАМ в пернишката болница: Оскверниха покойната педиатърка д-р Чупетловска, паметникът й поставен наобратно, овързан с червено въже

По нелеп начин оскверниха паметта на най-добрата педиатърка в Перник – покойната вече доктор Чупетловска. 
До ZaPernik.com достигнаха абсурдни снимки, които направо ти е тъжно да гледаш….

Но малко предистория:

Месец август на 2019 година в Перник внезапно умира доктор Искра Чупетловска – обичан, уважаван и ценен педиатър. Сърцето на 54-годишната лекарка спира от масивен инфаркт в 6 часа сутринта, а нейните колеги са в шок от случилото се.
След кончината на обичаната лекарка, пациенти и колеги се сбогуват на поклонение в двора на пернишката болница „Рахила Ангелова“.

Но любовтта и признателността не може просто така да си отиде. Месец след кончината на д-р Чупетловска родители инициират набиране на средства за създаване на бюст-паметник на педиатърката дала толкова много на пернишките деца. Към каузата се присъединяват и нейни колеги, а не след дълго идеята намира своята реализация.

През месец декември, д-р Искра Чупетловска вече има бюст-паметник, който е официално открит  в Детско отделение на болницата.

Наскоро обаче по молба подписана от шефа на отделението доктор Адриан Симеонов, паметникът е премахнат от мястото си. Мотивите за това са, че „плашел децата“, не му било там мястото и хората често поставяли цветя пред него. А пациентите свързвали паметника „с умрели хора“.

Паметниците обичайно се правят на „умрели“ хора и често красят парковете, в които предимно се разхождат и играят деца. Но както и да е…

Така се стига до момента, в който паметникът на доктор Чупетловска е преместен в градинката, в близост до параклиса. И може би така трябва да бъде. И може би всичко щеше да бъде наред, ако не беше начинът, по който постамента е поставен.

След така нареченият „монтаж“ от незнайно кой, бюстът на доктор Чупетловска е обърнат наопаки, като металната табела с името й се оказва на гърба на постамента.
Тъжна гледка е и начинът, по който той е прикрепен към една стара бетонна чешма, привързан с червено въже.

Пълен абсурд и гавра с лекарката дала толкова много на пернишката болница и малките й пациенти. Оставяме без коментар грозната гледка, сравнима с архитектурно извращение.

Ако се съгласим, че мясото на този паметник не е пред вратата на Детско отделение в сградата на пернишката болница, то според вас, Перничани, тук точно ли му е мястото ?