СПЕШНА СРЕЩА ПРИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ПЕРНИК: Уважаеми граждани, опасността от пожари е реална и висока! Молим ви да…

Днес областният управител на Перник, Людмил Веселинов, и директорът на ОД на МВР – Перник, старши комисар Милчо Милчов, биха тревожен гонг с неотложна среща. Поводът? Ужасни пожари, бушуващи из България, и настояване от Главна дирекция „Национална полиция“ да се задействат светкавични мерки в Пернишко!

Драматичната среща събра на едно място всички ключови играчи:

Областна дирекция „Земеделие“ – Перник, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник, Областно пътно управление – Перник и Регионална дирекция по горите – Кюстендил.

Целта?

Да не допуснат нови пожари и да овладеят настоящите.

Институциите отправиха горещ апел към гражданите: „НЕ палете огън на открито!“ Те увериха, че са на бойна готовност да реагират бързо и координирано при нужда.

Екшън планът включва:

Ежедневни проверки от мобилни екипи на ОД на МВР – Перник и РД ПБЗН – Перник. Нарушителите, запалили стърнища или растителни отпадъци, ще усетят тежестта на закона!

Областният управител Людмил Веселинов категорично заяви:

Ще следя стриктно изпълнението на мерките! Съвместните усилия са ключови за предотвратяване на пожари.“ Писмото от Главна дирекция „Национална полиция“ изисква мигновена реакция и координация, подчерта той.

Призив към гражданите:

„Уважаеми граждани, опасността от пожари е реална и висока! Молим ви да проявявате отговорност и да НЕ палите огън на открито. Вашето съдействие е жизненоважно за опазването на нашата природа и безопасността на всички нас!“