Кв. БЕЛА ВОДА в бойна готовност: Питейна вода се стича по улиците, по къщите- воден режим! След 17 часа става СТРАШНО

Нехайството и безразличието на ВиК вече стигнаха до върха на търпимостта!

Това пише до zaPernik.com Станислав Методиев, старши специалист в ИЦАО към община Перник  иразказва за сериозните проблеми с водоснабдяването във високата част на квартал „Бела вода“. От 17:00 до 23:00 часа всеки ден, жителите остават без вода, а оправданието на ВиК е просто абсурдно – водата се изразходвала за поливане.

При тези високи цени на вода, ВиК трябва да гарантира непрекъснато водоснабдяване, но проблемите с авариите и липсата на реакция от страна на дружеството са просто неприемливи.

„По десет и повече дни питейната вода си тече по улиците, докато ние оставаме без вода в домовете си. Българската поговорка ‘вода гази, жаден ходи’ е повече от вярна в нашата ситуация,“ споделя Методиев.

Възмущението на жителите на „Бела вода“ достигна своя връх и те се подготвят за протест. Исканията са ясни: незабавни действия от страна на ВиК за решаване на проблемите с водоснабдяването и спиране на бездействието при отстраняване на аварии.

Ето какво пише Станислав Медотиев:

„Здравейте, нехайството и безразличието на ВиК е вече малко досадно. Казвам се Станислав Методиев и съм Страши специалист в ИЦАО към община Перник. Всяка вечер от 17:00 часа до към 23:00 часа високата част на квартал Бела вода, няма вода, оправдание: било се поливало и водата не стигала до високата част, при тези цени на вода ВиК са задължени да доставят въпросната услуга, за авариите и не отстраняването им не ми се говори, по 10 и повече дни питейната вода си тече по улиците и както се оказа българската поговорка вода гази, жаден ходи е много много вярна. Бела вода се подготвя за протест!!!“