ЗЕМЕН разбива лятната скука: За първи път БЕЗПЛАТНИ летни занимания за всички деца

Кметският екип на Община Земен подготви и организира програма с безплатни летни занимания за всички малчугани. За първа година децата на Земен ще имат възможност да се включат в полезната и интересна Лятна академия за спорт и превенция, която стартира официално още днес – 19 юли.

Заниманието в петъчния ден е посветено на безопасното управление на детски превозни средства (велосипеди, тротинетки, ролери и т.н.) в населени места. Началото на мероприятието е от 10:00 ч., а сборният пункт ще бъде пешеходната алея между старото училище и читалището.

Партньори на Лятната академия за деца, организирана от Община Земен, са РУ – Радомир, ПУ – Земен и РСПБЗН – Радомир.

Заниманията ще се провеждат всеки петък от 19 юли до 5 септември включително.
“За нас е важно децата да прекарват смислено свободното си време. Лятната ваканция не е време за уроци, но малчуганите винаги могат да съчетаят полезното с приятното, затова с колегите от Общината организирахме тази Лятна академия за спорт и превенция”, обясни кметът на Земен Михаил Златанов. Кметът поясни, че при интерес от страна на децата Лятната академия ще се провежда всяко лято, като заниманията в нея ще се надграждат и разнообразяват.

Това лято, като част от програмата, децата ще се запознаят с дейността на полицаите и пожарникарите, ще се научат как да се ориентират в гората с карта и компас, как да сърфират безопасно в интернет, ще тренират спорт и различни колективни игри, ще отбележат официално и един от националните ни празници – Съединението на България.

Организаторите информират още, че за включване в заниманията има и минимална възраст – децата трябва да са навършили 7 години, както и че за всяко дете трябва да има подписана декларация от родител (с разрешение детето да бъде снимано, като снимките ще се ползват за популяризиране на Лятната академия).