Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE, която се проведе за пръв път в Перник, бяха наградени в Минната дирекция

Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE, която бе проведена за пръв път в Перник, бяха наградени на тържествена церемония в Минната дирекция тази вечер.

В продължение на три месеца BASE даде възможност на 45 участници да превърнат своите идеи в успешни финансови модели.

На финала на обучението, пред експертното жури бяха представени 11 бизнес проекта, а четири от тях получиха финансова подкрепа от общо 9000 лева да развият мечата си. Наградите са подсигурени от Фондация “Америка за България” и бизнеса в Перник.

„Перник е дом на предприемачи и новатори. От тук започва индустриализацията на страната ни, тук светва първата електрическа крушка в България“, сподели областния управител на област Перник Людмил Веселинов по време на пресконференция, предшестваща награждаването. Веселинов допълни, че подобна инициатива и днес вдъхнонява перничани да развиват творческите си идеи.
Голямата награда от 4000 лева за бизнесплана си получи д-р Ивелина Герова, диетолог.

Наградите на победителите бяха връчени от Людмил Веселинов – областен управител на област Перник, Нанси Шилър – президент на Фондация Америка за България и Зоя Паунова – член на УС на СЖББ.

Малко преди финала на проекта BASE административният директор на Съвета на жените в бизнеса в България Соня Демирева подчерта, че Академията променя животи, пожела на завършилите курса да преследват и сбъдват мечтите си.

При обучението си начинаещите предприемачи преминаха редица теоретични и практически занимания с водещи лектори в областта, а най-успешните участници бяха оценени от компетентно жури.

Обучителният курс е съвместен проект на Фондация Америка за България и Съвета на Жените в Бизнеса в България. Програмата се осъществи с любезното съдействие на Областна Администрация Перник.