ЛЕКАР СЪС ЗЛАТЕН ЛАНЕЦ, ГРИВНА И ПРЪСТЕН от пернишката болница „Рахила Ангелова“, СЛОЖИ такса от 50 лева за преглед на дете в работни дни

Пернишки лекар, доктор от Детско отделение в скандалната пернишка болница „Рахила Ангелова“ е решил да таксува пациенти за прегледи, като въвежда такса от 50 лева на преглед на дете в болницата, научи zaPernik.com.

Според доктор Адриан Симеонов от Детско отделение, хората трябвало да ходят при личните си лекари на преглед в работното време, но когато отивали в болницата, той решил да въведе такса от 50 лева.

Въведох 50 лева платен преглед, когато джипитата са на работа и когато пациентът трябва да си отиде при джипито по закон. Ако родителите преценят, че не искат да си отведат детето при личния лекар, защото го няма, втора смяна е или просто не искат, и дойдат детето да бъде прегледано амбулаторно, не спешно, а амбулаторно, през седмичните дни, трябва да заплати 50 лева.“, оправдава се доктор Симеонов, който е фен на златните бижута по врата и ръцете си.

Позлатеният доктор казва, че имал тарифа да се плати прегледа и те – пациентите му налитали на бой. „Другото е вербално, заплахи и обиди, които не искам да цитирам“, жалва се Симеонов.

В интервюто прави впечатление собственическото му говорене за лекари, болница и всичко друго – основно за пари. Пример:

Ме напускат /лекари/
Парите, които даваМ /заплати/
Аз даваМ повече пари /на персонала/

Адриан Симеонов

Въпросният доктор е един от тези, които заплашват да напуснат болницата, ако директора им, който управлява болница „Рахила Ангелова“ сега бъде сменен, както поискаха от здравното министерство.

Хората обаче не гледат с добро око на случващото се в „Рахила Ангелова“ и коментарите под скандалното видео на доктора със злато го показват категорично:

Ето въпросното видео, което скандализира града: