ЖЕГА, ЖАЖДА И ЖАЛ В ПЕРНИШКИТЕ СЕЛА: Половината поливат градините и пълнят басейните, другата половина бедстват! Хванаха тарикат да си полива къщата с маркуча, един си направил вада да го охлажда, докато пие ракия

В Пернишките села е страшно! В най-голямата жега половината селяни си пълнят басейните и поливат градините, а другата половина бедстват без вода. 

Никой не спазва заповедта на кмета на Община Перник Станислав Владимиров да не се прахосва водата в басейни и градини.

Селските кметове съдействат на богаташите с басейни, като в замяна им дават да се топят в тях. Преди проверка от Общината сигнализират на „приятелите си“ и те ги покриват с покривала или ги източват.

Масово се поливат градините с оставени маркучи.

Хванаха човек да си полива къщата, а двеста метра по-нагоре от него съседи бедстват. „Кво ми дреме„, казал той.

Друг пък имал бетонна вадичка, в която пускал водата да си тече, докато имал гости и пиели ракия и слушали сръбска музика, да им правило „хлад“. Също не се вълнувал от това, че комшиите му нямат вода.

За първи път в историята резервоар, който захранва няколко села с вода е останал на 1% запълняемост. Такова чудо не е било.

В същото време глобите не плашат мутрите с басейни. Затова кметът Владимиров ще поиска от Общинския съвет да ги вдигне драстично.