КОРНЕЛИЯ НИНОВА СИ ГО ВРЪЩА: Близкият до нея Калоян Методиев осъди кмета на Перник Станислав Владимиров. Корнелия няма да прости, че Владимиров първи заговори за оставката й в БСП

Независимият депутат Калоян Методиев, близък до бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова е осъдил за клевета кмета на Перник Станислав Владимиров. Това става ясно от негов пост в социалните мрежи, придружен от факсимиле от съдебното решение. А сумата от обезщетението депутатът ще дари парите за обучение на кучета водачи за слепи хора.

В серия от интервюта Владимиров ме нападаше с обиди и твърдеше, че съм уволнен от президентството. Адвокатите ми занесоха заповед за прекратяване на трудово правоотношение (по взаимно съгласие), трудова книжка, справка от НОИ, подписаната ми и заведена в президентството с входящ номер оставка, разказва Методиев в поста си.

Той беше началник на кабинета на Румен Радев до септември 2020 г., когато започна да работи с Корнелия Нинова и БСП. Докато тя беше министър на икономиката и индустрията в кабинета на Кирил Петков, Методиев беше шеф на кабинета й. Лично Нинова го постави на второ място в листата на БСП в столичния 25-и МИР, след това тя избра да е депутат от Благоевград, за да влезе в парламента Методиев. Той обаче беше изключен от групата на БСП още на първото заседание на 50-ото НС и сега е независим депутат.

Свидетели по делото на Методиев срещу Владимиров били бившият главен секретар на президенството и настоящ секретар по сигурността и отбраната на държавния глава Димитър Стоянов, който твърдял, че Методиев е освободен от длъжност, както и бившата депутатка Петя Михалевска.

Любопитно е как двама души, свързани интегрално с президента Радев, отиват да свидетелстват срещу мен, макар и неубедително, в полза на подкрепения и избран от ГЕРБ кмет на Перник. Надявам се следите логиката и правите логически връзки. За мен отговорите са ясни„, пише Методиев.

Припомняме, че Станислав Владимиров има стара вражда с Корнелия Нинова и напрежението между тях е многогодишно. Владимиров няколко пъти е искал оставката на Нинова, още докато беше много силна в БСП. Очевидно Нинова няма да му прости толкова лесно.