Деца в Перник откриват нови светове без телефони с летните читални на Регионална библиотека „Св. Минков“

Регионална библиотека „Св. Минков“ откри летните си читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Първата среща на библиотекарите бе с децата от смесената група в ДГ „Родолюбче“.

В двора на градината малките слушаха с интерес „Приключенията на Сърцатко“. Двете детски книжки от поредицата са на младия автор Иван Иванов с творчески псевдоним Кръстник. Книжките бяха препоръчани от родителите на Любомир Милчев. Преди две години библиотеката го награди като най-малкия любознателен свой читател. Тогава той бе на четири годинки и имаше читателски картон от две годишен. Момченцето е възпитаник на ДГ „Родолюбче“, но вече в голямата група и днес с интерес слушаше историята на любимия си Сърцатко.

В двете книжки от поредицата се разказват истории за живот без телефони, за човешките ценности, добродетели, истинско приятелство и здравословни навици.

Един ден 10-годишното момче, герой в поредицата, получава наказание от родителите си „Седмица без телефон“. Как се справя с това, кой е новият вълшебен приятел на момчето и къде попадат двамата след куп приключения – това разказват книжките на младия автор.

Летните читални на Регионалната библиотека продължават и през следващите месеци. В най-скоро време се очаква библиотеката да отвори врати за читатели. В момента текат последните дейности по подреждане фонда на библиотеката след мащабния ремонт, който бе направен в сградата на Двореца на културата.