ПРЕВРАТ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ: Емил Ненков отказва да бъде директор на болница „Рахила Ангелова“, лекарите с успешен шантаж в полза на стария директор

Посоченият за нов директор на пернишката болница Емил Ненков (на снимката ) се отказа две седмици преди да бъде назначен от борда на директорите, научи „За Перник“.

След като лекари от всички отделения започнаха масови заплахи за напускане , ако им се смени сегашния директор на болницата – доктор Анатоли Митов ,обстановката в болницата стана напрегната.

Младият здравен мениджър Емил Ненков е получил пълна подкрепа от здравното министерство, за да извърши необходимите реформи в пернишката болница , но той смята , че лекарите ще създадат състояние на работа , което ще е невъзможно да бъде ефективно за провеждане на нормална работа и реформи.

Отделно Емил Ненков отчита ,че ръководството на болницата е увеличавало последните седмици разходите за възнаграждения, което може да доведе до финансови трудности в здравната институция.

Очакваната реформа в пернишката болница се отлага. Перничани се надяваха болницата да стане по-добра, но лекарите и директора се обединиха около статуквото.

Събранието на борда на директорите за смяна на директора бе насрочено за 2 август 2024 година.

Емил Ненков продължава да бъде директор на пернишката болница Профилакториум.