Водна криза в РАДОМИР: Само един екип на ВиК работи на терен, вода има, но тръбите са стари. Кметът Стоев иска водоноска за село Радибош – 48 часа са без вода

Общинският щаб, ръководен от кмета на Община Радомир Кирил Стоев, проведе днес заседание във връзка със зачестилите аварии във водопреносната мрежа. На срещата присъства и управителят на ВИК – Перник Борислав Иванов, който представи актуална информация за състоянието на мрежата и мерките, които се предприемат за справяне с множеството аварии.

По време на заседанието на Общинския щаб стана ясно, че се прави всичко възможно за нормализиране на ситуацията, но към настоящия момент един екип работи за отстраняване на авариите. По време на Общинския щаб бе поставен въпросът за увеличаване на екипите на ВИК, в отговор, на което Иванов заяви, че се прави всичко възможно това да се случи.

Иванов обясни подробности относно текущата ситуация и подчерта ангажимента на ВИК за бързо и ефективно отстраняване на авариите. „Не може да се каже, че има кризисна ситуация. В Радомир има проблем с водата, но не е по-различно от предишни години“, каза Борислав Иванов.

По време на заседанието на Общинския щаб, по искане на кмета на Община Радомир Кирил Стоев, бе заявена, необходимостта от водоноска за село Радибош, където повече от 48 часа няма вода. Кметът Кирил Стоев заяви, че към настоящия момент се прави най-мащабната инвестиция по подмяна на водопровода в община Радомир, довеждащия водопровод в града и в селата, инвестицията е 27 млн. лв. „Вода към настоящия момент в резервоарите има и е достатъчна. Проблемът е в морално остарялата водопреносна мрежа“, каза още Стоев.

Кметът Кирил Стоев изрази своята загриженост и увери, че общинските власти ще продължат да работят в тясно сътрудничество с ВИК за разрешаването на проблемите и минимизирането на неудобствата за гражданите.

„Ще продължим да информираме жителите за всички предприети действия и мерки за подобряване на водоснабдяването и решаването на проблема в нашата община“, сподели още Стоев.