ФК Миньор надви Свободните агенти на стадиона в Ковачевци

Отборът на свободните агенти с минимална загуба от Миньор в контрола

Отборът на футболистите без професионални договори загуби от завърналия се във Втора лига Миньор (Перник) с 0:1 в контрола, която се игра на терена в село Ковачевци. В момента свободните агенти са на лагер в град Брезник (област Перник) и се готвят под ръководството на треньора Румен Стоянов.

Подобен тим се организира за 17-и пореден път от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), с подкрепата на БФС. Целта на проекта е играчите да водят нормален тренировъчен процес и да се подготвят за новия сезон, докато търсят нови отбори, в които да продължат кариерата си.

Единственото попадение в мача падна в 20-ата минута, когато футболист на Миньор се разписа с шут от далечно разстояние.

Отборът на АБФ създаде няколко опасни ситуации, но не успя да ги реализира. В средата на второто полувреме Александър Колев проби отдясно и върна топката към точката за изпълнение на дузпа. Последва удар на Владимир Килов, който не намери целта. Към края на спаринга Николай Хаджиниколов беше близо до това да изравни след директно изпълнение на фаул, но топката мина покрай гредата в аут.

„Доволен съм от всички футболисти, които взеха участие в мача. Ние сме едва от 5 дни на лагер, а 80 процента от играчите ми са много млади и нямат 18 години. Миньор имаше повече футболисти за ротация и въпреки тежкото време, мисля, че успяхме да се противопоставим на далеч по-опитния съперник. За мен беше удоволствие да гледам, че нещо подобно може да се получи след 5 дни подготовка“, заяви след края на двубоя треньорът на свободните агенти Румен Стоянов.

Следващата контрола на отбора на АБФ ще бъде в сряда (26 юни) срещу Струмска слава (Радомир) от 10,00 часа на стадиона в град Брезник.

Тимът на свободните агенти игра в състав:

Божидар Петров, Сашо Бонев, Мартин Минчев, Асен Георгиев, Адриан Данчев, Георги Иванов, Даниел Георгиев, Мирослав Манев, Стефан Николов, Борислав Трендафилов, Николай Хаджиниколов (Владислав Килов, Александър Петков, Александър Колев, Станимир Марински).