Радомир вдига нивото на здравните грижи

От 17 юни в Медицински център Радомир ще заработи ЛКК /лекарска консултативна комисия/. Това стана ясно на работна среща между управителя на медицинския център и кмета на Община Радомир Кирил Стоев.

„Благодаря на д-р Михайлов за доброто сътрудничество и усилената работа в посока развитие на здравните грижи в Община Радомир – каза кметът Стоев – преди седмици в МЦ Радомир заработи дългоочакваният рентген. Апаратурата е закупена преди повече от 2 години, но редица административни и технически пречки са забавили пускането в експлоатация, за съжаление гаранцията е минала, но ще бъде подписан договор за поддръжка с фирмата доставчик.”

„Щастлив съм да споделя, че в момента се водят усилени разговори с дарители за закупуване на ехограф за гинекологичният, както и ЕКГ апаратура и холтери за кардиологичния кабинет“, каза още Кирил Стоев. Той добави, че по отношение на развитието на здравеопазването в Радомир предстоят още новости, като например зъбен рентген, който ще улесни достъпа на жителите в нужда и няма да е необходимо да ходят за това до Перник или София.

„Достъпно и качествено здравеопазване в Радомир са сред приоритетите ми и заедно с екипа ми положихме много усилия в тази посока през последните месеци и резултатите започват да се виждат“, сподели Стоев.

В момента в Медицински център -Радомир по график работят следните специалисти: кардиолог, невролог, вътрешни болести, хирург, гинеколог, офтамолог, психиатър.