Кафявата листа се прецака! Изкара толкова много гласове, че се изхвърли сама от управлението на Перник

Кафявата листа около ТЕЦ-а и мината в Перник са може би голямата изненада на изборите в Перник. Те подобриха резултата си и от 5 съветника миналите избори, сега изкараха 7. Това е огромен ръст за местния Общински съвет.

Но с този вот Кафявата листа не може да бъде партньор на бъдещо управление, сочат политическите хоризонтали към този момент.

Кафявата листа няма достатъчно общински съветника, за да бъде фактор на града, но в същото време има прекалено много общински съветника, за да бъде патерица и коалиционен партньор.

Движение за просперитет на Перник /партията около кмета Станислав Владимиров/ и ГЕРБ имат 10+9 съветника = 19 общо. За да имаш мнозинство са нужни точно 19 гласа.

Предполагаме към тях ще отидат и няколко гласа от малките партии. Така мнозинството се бетонира, без да е нужната подкрепата на трети голям играч, който да има големи претенции към управниците си, заради силния си вот.

Ако кафявата листа беше от 2,3 или 4 съветника, може би щяха да изглеждат идеални за коалиционен партньор, но сега архитектурата на Общинския съвет ги изважда от строежа на властта.

Все пак картите предстоят да се разбъркат и тепърва ще се правят коалиции за избор на председател и зам.председател на Общинския съвет.

Следим темата!