БРОЕНИ ДНИ ДО: Вечерен масов пробег със светещи гривни в Перник по повод 100-годишнината на лекоатлета Петър Спасов

Остават броени дни до старта на лекоатлетическия спортен празник, посветен на 100 годишнината от рождението на заслужилия майстор на спорта по лека атлетика Петър Спасов.

На 29.09.2023 г. 16:30 от ч. на централния градски площад „Кракра Пернишки“ ще се проведат традиционните занимания по модула „Детска атлетика“ по програма на БФЛА. В игрите могат да участват деца в две възрастови групи – от 5 до 12 г. и от 13 до 16 г., като предварителното записване може да се направи на електронна поща [email protected] или на място в деня на детските занимания /29.09.23 г./ до 16.00 ч.

В 20.00 ч. ще бъде даден старт на юбилеен масов пробег на вече познатата дистанция от 1,5 км. Вечерният старт е с демонстративен характер и всеки участник ще получи светещи гривни. Идеята е движейки се по трасето в градския парк, всички заедно да образуват светеща атракция от бягащи хора, което символично да бъде подчинено на мотото: 100 години змс Петър Спасов. Всички участници ще получат юбилейни медали.

Регистрацията за участие в събитията можете да направите на електронна поща [email protected] или на място до 30 минути преди старта.

Ден преди спортните мероприятия, от 18:00 ч. в Общинския младежки дом ще се проведе среща със спортни дейци, работили заедно със змс Петър Спасов. Срещата е организирана от община Перник, съвместно с двете дъщери на спортната легенда.

Традиционни партньори в провеждането на спортния празник са Mr.Bricolage, BaldyMAR и „Сани Конс Тодорови и с-ие“