На радомирци ИМ ПИСНА: Бедстваме! Вода имаме веднъж седмично, не можем да се изкъпем

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Снимка: БНР

Жители на Радомир излязоха на протест заради продължаващите с години проблеми с водата. Хората се оплакаха че нямат вода по няколко дни, а когато има, налягането е слабо. Протестът се състоя пред сградата на Общината. Потърпевшите от безводието граждани заявиха, че търпението им е на изчерпване и ако в най-скоро време не бъде намерено решение, ще прибегнат до блокади на пътища.

Организаторът на протеста Валентина Божкова заяви:

„Кварталите във високата част на града бедстваме. Водата идва веднъж или два пъти седмично, без да знаем в кой ден и от колко часа. Ние сме с малки деца. С бидони, с туби носим. Не можем да се изкъпем.”

„Никой не поема отговорност. Тук се прехвърлят някакви отговорности между кметове, председатели на общински съвети, шефа на ВиК- Радомир, шефа на ВиК- Перник”, добави Симеон Симеонов, който бе дошъл на протеста с двете си деца, предаде БНР.

Снимка: БНР 

Управителят на ВиК-Перник Борислав Иванов отново обясни, че причината е в честите аварии заради стария водопровод:

„Община Радомир направи проект, за да може да бъде подменен той. За съжаление не успяха да намерят финансиране за две години, затова подариха проекта на ВиК-Перник с идеята ние да търсим финансиране. Такова финансиране е подсигурено през Българския ВиК холдинг. Всичко е готово. Единствено се очаква да бъдат отпуснати средствата от холдинга, което се надявам да стане сравнително скоро”, каза той.

На протеста беше повдигнат и въпросът за преустановеното заради водната криза в Перник подаване на вода за Радомир от „Врелото“. Борислав Иванов заяви, че оттогава досега са се сменили много правителства, но нито едно не е излязло с решение по въпроса.