Ани Хоанг пее от бункер в Перник

Фолкпевицата Ани Хоанг влезе в бивша пернишка мина, за да запише най-новия си клип – дело на мъжа й режисьора Люси Иларионов.

Новата песен на виетнамката е в колаборация с колегата й Теодор и се казва „Вселена“, видя zaPernik.com.

Режисьорът Люси Иларионов признава, че такова нещо като пернишкия бункер е виждал само по телевизията и е било истинско приключение да се слезе 300 метра под земята и да се запише клип.

Той споделя, че отдавна е искал да го направи.

Не за първи път някогашната минна галерия, превърната впоследствие в първия по рода си на Балканите подземен Минен музей, е ставала арена за заснемането на музикален клип.

Но Иларионов наистина е впечатлен от усещането в някогашната мина.

„Това е наистина едно впечатляващо място, което мога да сравня само с бункерите, които ни показват в Украйна. В него е имало дори родилно отделение, толкова добре е оборудвано. По време на подготовката на клипа се срещнахме с човек, който наистина се е родил там. Семейството му се е укрило в бомбоубежището през Втората световна война. Беше много интересно да имам възможността да си поговоря с него“, впечатлен е Люси Иларионов.

Той дори препоръча на всички, които не са го направили да посетят подземния музей в Перник, защото си заслужава.

„Дай боже, да се налага да ползваме убежището само в снимачни дни. Няма как да сме спокойни от ситуацията. Сега са много трудни времена за хората на изкуството. Представям си какво им е на актьорите, които трябва да разсмиват публиката. Сигурно им е ужасно тежко. Тревожи ме също, че сякаш започнахме да позабравяме какво се случва в Украйна, а там продължават да умират хора. Чудя се как ще се възстановят градовете след разрушенията. Чудя се как ще живеят хората, които избягаха от войната, и дали някога отново ще се върнат в домовете си“, сподели Иларионов пред „България Днес“.