Перничанка го отнесе в опит да прикрие престъпление на брат си

Съдът в Перник призна за виновна и осъди перничанка за лъжесвидетелстване. Това се случи вчера, 17-ти март. 

Жената, чиийто инициали са С.П. е била извикана за разпит в МВР Перник в качеството си на свидетел. Въпреки, че й било разяснено, че носи съдебна отговорност за думите си, тя е излъгала в показанията си.

„Жената следвало да изложи възприятията си относно случая, свързан с управление на моторно превозно средство от брат й след употреба на алкохол“, съобщават от прокуратурата.

Въпреки че съзнавала задължението си като свидетел, С. П. решила да възпрепятства разкриването на обективната истина, като лъжесвидетелства. За направените от нея изявления бил съставен протокол, който тя лично подписала.

Впоследствие, в хода на разследването по образуваното досъдебно производство срещу брата на подсъдимата, било установено противоречие спрямо действително случилите се събития и нейните показания.

С. П. е била привлечена към наказателна отговорност за това, че съзнателно потвърдила неистина пред орган на властта.

С присъда на Районен съд – Перник на подсъдимата С. П. е наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. В законоустановения срок тя може да бъде обжалвана и протестирана пред въззивната съдебна инстанция.