Полицаи и пожарникари вдигнаха протест в Перник

Снимка: Елена Тамакярска, БНР

Полицаи и пожарникари се събраха пред областната дирекция на МВР Перник за да се присъединят към протестите на свои колеги от страната с искане за по-добро заплащане и за реформа в системата.

Служителите на полицията и на пожарната настояват за реална и прозрачна реформа, увеличаване на трудовите възнаграждения най- малко с 20% и подобрения на материално- техническата база.

Ето какво заявиха протестиращите:

„Досега всички реформи са правени на парче по метода: проба- грешка, проба- грешка. Ние не го искаме това нещо. Не сме гневни. Ние си обичаме работата. Служим на обществото , искаме да работим в МВР. Боримсе за нашите социално- икономически права”, заяви мъж, дошъл на протеста, предаде БНР.

„Аз съм 16 години в системата. Не ден и два. За мен работата е всичко! И е призвание. В магазина никой не ни пита имате ли пари, нямате ли. Всичко поскъпва, нашите заплати си стоят. Винаги за всичко ние сме на първа линия”, допълни протестираща.

Засега това е последният регионален протест до федеративния съвет в края на седмицата в Пловдив, каза Станислав Кафтанов- областен председател на Синдикалната федерация на служителите от МВР.

„Там вече ще решим как да продължиме с протестните действия, по какъв начин. И да видим каква ще е реакцията на управляващите“, добави Кафтанов.