Само „Миньор“ без загуба във втора лига

Само Миньор остана без загуба след 8-ия кръг на Втора лига. В дербито на непобедените „чуковете“ удариха втория отбор на Ботев (Пловдив) с 1:0 и са на точка от върха.

Единствения гол в мача реализира Божидар Васев в 38-та минута. Ивайло Димитров се пребори в центъра, подаде към Вълчанов, който с едно докосване изведе Божидар Васев сам срещу вратаря – 1:0.

Малко преди попадението шут на Купенов облиза напречната греда.

Перничани изиграха силен мач и не оставиха никакви шансове на младите „канарчета“. Успехът на Миньор можеше да е далеч по-убедителен, но вратарят на гостите извади удари на Казаков и Димитров през първата част.

След почивката, пък липса на точност при завършващия удар запазиха резултата. В 68-та минута Бонев чукна с глава към Божидар Васев, но шутът му от малкия пеналт мина над вратата. Малко преди края Методи Костов получи фронтално срещу вратата, но би покрай десния стълб.

Междувременно ден преди срещата в БФС бе теглен жребия за втория предварителен кръг на Купата на България, който отреди Миньор да гостува на Черноморец в Балчик. Двубоят ще се играе на 4-ти септември, а победителят ще посрещне Черно море в следващия етап.