Млади и стари празнуват: Една мечта се сбъдна в село Ярджиловци

Пернишкото село Ярджиловци сбъдна една дългогодишна мечта. В навечерието на традиционния селски събор бе открито така мечтаното и чакано от всички футболно игрище, видя ZaPernik.com.

Откриването на спортното съоръжение в двора на училището събра малки и големи.

Тук бяха момчетата от детската градина, които тренират футбол.

Тук бяха ветераните футболисти от селото и от града.

Тук бе кметицата Росица Лазарова, която заедно със заместник кметът на Община Перник Стефан Кръстев прерязаха лентата на новото игрище.

И има защо, тъй като футболното игрище с изкуствена тревна настилка бе „извоювано“ благодарение на Общинската администрация на Перник. Лично заместник председателят на общински съвет Димитър Колев подчерта в приветствието си голямата роля, която кметът на Перник Станислав Владимиров е оказал за това спортното съоръжение да бъде факт. А съветниците на Перник са го гласували.

Първа тренировка на новия терен направиха малките футболисти под ръководството на треньора си Петър Анестиев – също от село Ярджиловци.

След като всички стъпиха тържествено на новия терен и се заснеха за спомен, ветераните футболисти от селото се събраха на близката беседка да се почерпят с бира и да си поговорят за старите времена и приятелство, докато техните наследници продължиха с тренировката си на новото игрище.

Кметът Росица Лазарова сподели пред ZaPernik.com, че това е една от най-големите мечти на нейните съселяни. Тя подчерта, че игрището ще бъде винаги отключено и ще се ползва от всички деца и младежи. А със собствени средства селото ще подсигури осветление и камери.

Игрището е 20 на 30 метра, с изкуствена тревна настилка и оградено от висока ограда. Стойността на проекта е в рамките на 50 000лв. , каза пред сайта секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Кметът Росица Лазарова съобщи и че селото е спечелило проект по ПУДОС за детска площадка. Тя вече е започнала да се изгражда пред читалището. Най-голямата мечта на кметицата обаче си остава тази да бъде водоснабдено с питейна вода цялото село. Тя съобщи, че има отпуснати пари, но все още не е ясно дали те ще стигнат за цялата част.

Росица Лазарова пожела на всички свои съселяни по повод празника да са живи и здрави, щастливи и спокойни и да се премахне злобата и завистта между хората.

Много съм благодарна на младите хора от селото, те не са ме оставили и за секунда. Нека да бъдем малко по-сплотени и да си помагаме„, призова Лазарова.

Село Ярджиловци празнува тази вечер събора си с празнична програма песни и традиционните хора.