Уволнили шефа на Кауфланд след пернишката случка

Изпълнителният директор на „Кауфланд България“ Иван Чернев е уволнен. Причината за махането му са безкрайните далавери на гърба на потребителите, които при 3-годишното управление на Чернев рушаха доверието в иначе реномираната германска марка, докладва източник на Narod.bg от висшия мениджмънт на „Кауфланд“.

Формално мотивът за отстраняването на Иван Чернев е, че взел еднолично решение да се направи клон на веригата хипермаркети в Гоце Делчев, което е в разрез с правилата на компанията-майка, според които магазин може да се отвори само в град с над 50 000 жители.

Неофициално обаче се говори, че Чернев си заминава заради безобразията с доставките на месо и местни продукти от анонимни производители в името на далаверата на гърба на здравето на хилядите купувачи.

„Кауфланд“ е един от най-големите търговци на месо у нас. Narod.bg няколко пъти вече писа са вмирисано месо по щандовете на веригата, което е недопустим удар по имиджа на компанията, която оперира в цяла Европа.

Зад криминалните доставки на мръвката с неясен произход стояха висши мениджъри на „Кауфланд“, които обаче бяха под прякото ръководство на Иван Чернев.

Последната издънка отпреди дни преляла чашата на търпението на босовете в Германия – „Кауфланд“ в Перник реши да привлече клиенти с безобразна промоция на стоки с до 70% намаление, които изкара хиляди хора посред нощите на огромна опашка точно в началото на четвъртата Covid вълна, пише още изданието.

Социалните мрежи гръмнаха от снимки на тълпите пред пернишкия клон. Цяла България се възмути как е възможно по време на пандемия зорлем да пълним болниците заради алчността на „Кауфланд“. Перничани даже обясниха, че абсурдната промоция се прави, тъй като след няколко дни конкурентна верига ще отвори врати в близост.

Простотията окончателно убедила биг босовете в Германия, че Иван Чернев не става за поста, при което му посочили вратата.