По пернишки: Сърцата за капачки се превърнаха в сметища

Перничани превърнаха каузата „Капачки за бъдеще“ в екологичен проблем. Това бе повод хората, ангажирали се със събирането на дарените капачки да избухнат в негодувание, видя ZaPernik.com.

„Никой не ви е длъжен да ви събира кочината. Харесва ли ви така?“, гневат се доброволците и предупреждават, че ако това безхаберие продължава ще бъдат принудени да премахнат всички сърца за капачки в Перник.

Ето какво пише една от доброволките:

‼ЗАБРАНЯВАМ ‼ да оставяте пликчета, туби, кенчета, кашончета и всякакви други боклуци ИЗВЪН СЪРЦАТА!
Харесва ли Ви тази КОЧИНА, която виждате??!! Как по-точно си мислите, че помагате по този начин?! Това е ГРОЗНО и БЕЗОТГОВОРНО ОТНОШЕНИЕ към Вас и всички останали хора!
Сърцата са поставени на ЧАСТНИ ОБЕКТИ, никой не е длъжен да търпи Вашите грозотии и мърсотии, които сътворявате, само защото е за каузата! Не се издържа вече!!! Няма всеки път да се срамувам пред собствениците на обектите, когато отивам да събирам кочините Ви!!!
Нали не си мислите, че всеки ден обикалям около сърцата?! Правя го, когато имам свободно време, защото никой не ми плаща за това! А и нали не си мислите, че имам собствен микробус, с който се движа за да събирам тези количества?!! Представете си, това е само от едно сърце!!! Обслужваме 10 такива, а още 4 чакат за поставяне!! Как си мислите, че се обслужват те, сами ли??!!!
На всяка наша табела има координати и телефон за връзка!!! Всеки може да се свърже с нас, ако има по-голямо количество, което иска да предаде, а не просто да го пльосва ей там и това е, свършили сте си работата!! Всяка година организираме 2 пъти годишно кампании и в гр.Перник, пролет и есен! Донасяйте тогава количествата си, сърцата са само за малки количества капачки!!!
Ако продължавате с тези кочини около сърцата, ще бъда принудена да ги премахна ВСИЧКИ и ще спра да организирам кампании в града ни!!! Да не питате после къде са сърцата?! Всяко нещо си има своето търпение и лимит!!! ‼
Бъдете здрави!!!