Лудница! Масово нощно пазаруване в Перник

Снимка: Фейсбук

Паркингът на Кауфланд в кв. Изток не е бил толкова пълен и по време на масовите протести. Но това, което се случва тази нощ не е протест, а истинска шопинг истерия, видя zaPernik.com.

Дълги опашки се извиха пред хипермаркет „Кауфланд“ в Перник тази нощ. Причината е, че веригата магазини пусна шокова промоция в часовия диапазон от 22:30 до 02:30ч. 

Вместо по това време да спят, перничани се редят на километрични опашки и чакат с часове за да напазаруват стоки от магазина с цели 70% намаление. Цялата дандания ще трае до 25 август.

Перничани са убедени, че в града се заражда голяма търговска битка за клиенти – между Кауфланд и новопостроения Фантастико, който ще отвори официално на 26-ти август. Според тях неочакваната промоция е маркетингов ход,  с който Кауфланд да задържи клиентите си.

Веригата „Фантастико“ стъпи в града с огромен магазин – намиращ се на броени метри до хипермаркет Кауфланд в кв. Изток.

Фантастико е сред най-успешните български вериги за хранителни стоки, като предлага меко казано богат асортимент от продукти. Те обаче са и на по-скъпи цени.

Вероятно Кауфланд са заложили именно на това – на най-силната си страна, а именно големите промоции за клиентите си от Перник.

Кой ще спечели в тази хипер-война – предстои да разберем. За сега 1:0 за Кауфланд.