Пернишки съветници с Декларация до президента заради спрените пътни ремонти

Общинските съветници от групата на партия ГЕРБ – Перник са силно обезпокоени от спирането на важни ремонтни дейности и организацията на движението на първокласния път I-I между ж.п. гара Владая и пътен възел Даскалово, както и от стопирането на укрепителните дейности и рехабилитацията на републиканския път III-1003 Драгичево-Рударци-Кладница.

В тази връзка до ZaPernik.com съобщиха, че съветниците ще предложат да влезе в дневния ред на предстоящото редовно заседание на ОбС декларация, с която ще търсят подкрепа от колегите си от другите политически партии и ще настояват за спешно довършване на ремонтните дейности на пътните участъци.

Декларацията е адресирана до президента на Р България Румен Радев, министър -председателя на Р България Стефан Янев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и председателя на Националното сдружение на общините в Р България инж. Даниел Панов.

В документа си посочва още, че заради затруднения трафик на пътя за София се използва и общинският път през село Драгичево, който бързо се амортизира и създава голямо неудобство на местните жители, затова ще настояват той също да бъде ремонтиран.