ТАЗИ ВЕЧЕР: Перничани спират движението на пътя за София

светофар драгичево рударци път ремонт

Протестно пресичане на пешеходната пътека на светофара при селата Рударци и Драгичево подготвят жители от местните села, разбра ZaPernik.com. 

ДНЕС от 18:15ч. движението по пътя Перник- София ще бъде спряно за няколко минути от възмутени перничани, които се заканиха, че това е само началото. 

Причината за тяхното недоволство са безхаберието на държавните институции и спрените ремонти на пътя Рударци – Кладница и на пътя Перник-София.

За всеки перничанин е ясно, че тази отсечка е изключително жизнено важна за ежедневно пътуващите до столицата. И ако ремонтите не бъдат подновени и довършени, очаква ни много тежка зима.

Протестиращите призовават всеки, на който му пука да се присъедини към техния протест и казват, че това няколкоминутно блокиране на пътя е само „предупреждение“. Ако държавата не вземе спешни мерки за завършване на започнатите пътни проекти, ще последват серия от протести и блокиране на пътя.

Очаква се днес на протеста да бъдат и кметовете на близките населени места, както и представители на националните медии.