Стадионът на Мира се превърна в бойно поле между Миньор и Етър

Отборите на Миньор и Етър завършиха при резултат 2:2 мача си от шестия кръг на Втора лига. Ивей Натаниел изведе „виолетовите“ напред, след което Миньор обърна с попадения на Павлин Чиликов и Методи Костов от дузпа, но Николай Дичев върна равенството, което докрая остана непроменено.

В самото начало на мача домакините получиха свободен удар, при който Николай Дичев игра с топката, но стреля твърде неточно. Последва нов неуспешен опит за Миньор при заучено положение, завършило с твърде лек удар на Божидар Васев.

Три минути по-късно Васев все пак прати топката в мрежата на Леонтиев, след като изскочи от дълбочина и засече центриране от ъглов удар. Попадението обаче бе отменено заради съмнителна засада.

С преполовяването на първата част страстите се нажежиха и домакините проявиха поредните си претенции за дузпа, но съдията подмина ситуацията, което разгневи и без това емоционалните привърженици на домакините.

„Виолетовите“ се посъбудиха и в 26-ата минута най-накрая отправиха удар към вратата на Леонтиев, който омекоти изстрела и улови без проблем.

Десетина минути по-късно, напук на логиката, гостите откриха резултата. „Виолетовите“ организираха добра постепенна атака, при която Натаниел комбинира с Кнежевич, който центрира към наказателното поле, където бе Кольо Станев, който пък асистира на Натаниел за попадението.

В самия край на първото полувреме Павлин Чиликов възстанови равенството, засичайки меко центриране на Васев и от три метра с глава прати топката във вратата на Етър.

Втората част стартира с нелоша възможност за гостите, но удара на Мартин Петков бе извън очертанията. „Чуковете“ отвърнаха с доста неточен удар на Християн Казаков.

След час игра домакините получиха дузпа, след като Методи Костов бе задържан и съборен от Мариян Иванов в наказатеното поле. С удара от бялата точка се нагърби именно Костов, чийто изстрел прониза Анатоли Господинов за 2:1.

Четири минути по-късно авторът на второто попадение за „жълто-черните“ – Методи Костов, бе принудително заменен от Калоян Йосифов.

В 75-ата минута „виолетовите“ върнаха паритета, след като Радослав Апостолов хитро пропусна за Николай Дичев, който си я нагласи и я прати право във вратата на Миньор. Малко по-късно Калоян Йосифов получи подаване от дълбочина и навлезе на скорост в наказателното поле на противника, но опитът му бе отразен от Господинов.

Така и двата тима спечелиха по една точка от сблъсъка, с което Миньор падна до петата позиция с 12 точки, а Етър е десети с 10 пункта. Източник: gong.bg