Кметът на село Мещица Деян Станимиров отговори пред ZaPernik.com за „калните“ улици в селото

Три улици в пернишкото село Мещица са изравнени с чакъл, но те няма как да бъдат преасфалтирани докато не се подменят водопроводните тръби под тях. Това каза пред ZaPernik.com кметът на селото Деян Станимиров. 

Изказването му е по повод публикувани снимки на жителка на село Мещица, на които се вижда потресаващо кална улица „Детелина“. Постът провокира негодувание срещу Станимиров.

„На територията на село Мещица се чакълираха три улици – ул. „Октомврийска революция“, ул. „Детелина“ и ул. „Васил Коларов“.  Тези улици бяха чакълирани от фирма Асфалтинг със скална маса, която подсушава улиците“, каза Деян Станимиров.

Въпросната скална маса действително прилича на кал, но не е кал, както се оплаква мещичанката, казва Станимиров. По думите на служителка от фирма Асфалтинг тази фракция е най-стабилното и ефективно възможно покритие на този етап, което с времето се втвърдява и не позволява образуването на неравности.

Конкретната улица „Детелина“ преди полагането и изравянавено със скалната маса е била в невъзможно състояние, казва още кметът на Мещица.

„Да, тази настилка е временна. Улиците трябва да се преасфалтират, но преди това трябва да се смени водопроводната мрежа, която е интернитова и гърми. А трасето минава точно на пътя. Няма как да асфалтираме преди да сме извършили подземния ремонт на водопроводната мрежа“, обясни кметът Деян Станимиров пред zaPernik.com.

Водопроводните тръби ще се сменят поетапно, в зависимост от възможностите на общината. „Аз съм си подал моята докладна до кмета на Перник за подмяна на тръбите и преасфалтиране“, каза Станимиров.

Be the first to comment

Leave a Reply