Оставили сме се един ЧИНОВНИК да се ГАВРИ с Перник

Хора, положението с коронавируса може да е лошо, но положението с хората, които са отговорни със справянето му в Перник, а и в страната е още по-лошо. Властта е дадена в ръцете на ЧИНОВНИЦИ, които подхождат към кризата по възможно най-безотговорния начин.

Държавата даде правомощия на регионалните здравни структури да си правят каквото искат. Най-много власт взеха местните РЗИ-та, които трябва да гледат особеностите на региона и да действат спрямо това.

Това, което забелязваме обаче в Перник е тотално безотговорие на ръководството на пернишкото РЗИ и един чиновник, който дори не е от Перник, който единственото, което гледа е цитираме „ДА СИ ВЪРЖЕ ГАЩИТЕ„. Този екземпляр, обикаля пернишките институции и ги подскрекава към ограничаване на всичко, което мърда в Перник, без оглед на ефекта от това върху коронавируса. Помните първата пернишка заповед за ограничение на заведения след 22 часа.

Този ЧИНОВНИК, който е директор на РЗИ Перник, си взема заплатата всеки месец, независимо колко поразии ще направи с Вас. Обратното – той вярва, че колкото повече поразии направи с бизнеса ви , с образованието ви, със социалната ви ограниченост – толкова повече си е свършил работата. А то, доказа се, че не е така.

Неговата ЧИНОВНИЧЕСКА дейност се измерва с броя прецакани и затворени бизнеси, дейности, училища, а не конкретно с коронавируса.

Звъни той на различните пернишки институции и започва да им чертае апокалиптични картини. Политиците го приемат за лекар. За експерт. За капацитет. А той просто е един ЧИНОВНИК, който в края на разговора винаги съобщава: „АБЕ Я ДА СИ ВЪРЖЕМ ГАЩИТЕ, ЧЕ АКО ИМА ЗАРАЗЕНИ, ДА НЕ СМЕ ВИНОВНИ„.

Същият чиновник ходи по някакви съвещания, на които предлага забраните си. Той зачерква с лека ръка Вашият бизнес, вашият живот, за да си върже гащите, а медиите препечатват прессъобщенията едно към едно, без да мислят дали това, което прави този ЧИНОВНИК е най-малкото честно спрямо хората.

ZAPERNIK.COM НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ЛЪЖЕ ЧИТАТЕЛИТЕ СИ!

Ние виждаме, че няма никакъв експертен подход  в ограничителните заповеди и информацията, която излиза до перничани. Напротив – подхожда се махленски. Нивото е много ниско, перничани. Нивото е – да си вържат гащите.

Чиновникът и неговото оцеляване е поставено над всичко.  Ще си кажете, че чиновниците не могат да си вземат заплати, ако го няма бизнеса, който да плаща данъци?! Спокойно! Може! Винаги се появяват субсидии. Дотации. Фондове. Печатане на пари. И те ще вземат своите заплати, а вие Вашите – НЕ!

Пишем тази статия, след поредното съвещание на НЕуважаемия ЧИНОВНИК от РЗИ при областната администрация на Перник, където предложил да се закрият тренировките, спорт, събиране на 30-50 души и т.н. От там пуснаха прессъобщение за събранието, на което СЛЯПО обявиха, че възнамеряват изпълнят препоръките на ЧИНОВНИКА.

„За Перник“ започна да получава десетки възмутителни читателски писма, в което хората казват, че няма яснота какво точно ще се затваря в Перник и откога. Няма яснота по следните причини:

Все още няма заповед. Има едно изказване на ЧИНОВНИКА с предложение към властите в Перник. Има едно съгласие на политиците, наплашени от ЧИНОВНИКА и тяхното желание „ДА СИ ВЪРЖАТ ГАЩИТЕ“, както той ги съветва.

Затова всичко е толкова неясно. Защото политиците не знаят какво и защо правят. Те просто се вслушват в съветите на ЧИНОВНИКА на РЗИ. И така е редно. Ако той наистина беше нещо повече от ЧИНОВНИК. Но уви, оказва се, че не е!