Бившият общински секретар Радослава Манова с талант на художник за втори път, показа картини, рисувани по време на пандемия

Красота, изящество и стил показва във втората си самостоятелна изложба Радослав Манова, която беше открита днес в галерия „Атриум“ в Областна администрация Перник. 35 творби, сътворени с много любов, емоция и положителни мисли, радват окото на всеки, който се докосне до тях. На откриването на експозицията присъстваха много приятели на автора и ценители на изкуството.

„Когато всяка картина е сякаш едно ново начало и едно ново раждане , тогава душата се радва, обича, страда и я боли. Но се намира и е цяла, и затрептява с хармонията и красотата на естеството. Тогава, изкуството е не просто четка в ръцете ти, а изповед откровена, смела и честна . Изповед за пътя. Другото лице…“.
С тези думи авторът сложи началото на експозицията.
„За мен е истинско удоволствие тези прекрасни картини на г-жа Манова да гостуват в Областна администрация Перник. Ради,  продължавай да твориш и да ни радваш с красотата на истинската страна на живота чрез „Другото лице“. В света на изкуството няма граници за таланта и ти го показваш в картините си. Желая ти от сърце успех“, каза на откриването областният управител инж. Емил Костадинов.
За творчеството и картините на Радослава Манова говори художникът Иван Стратиев. Той призна, че тя притежава изключително живописно чувство.

„Това е рядък дар или е наследственост. Дори голяма част от художниците тази чувствителност, тази живописност  към цвета и съчетаването липсва, за съжаление. При нея тя го постига, без да се замисля, интуитивно“ , сподели още  Иван Стратиев.