На мач в Перник: Фенове пребиха баща пред децата му

Вандалски екшън се е разиграл на футболен мач между отборите на Спортист Драгичево и Металург Перник, пишат до zapernik.com. Един човек е пребит и лежи в болница със счупен нос и комоцио след жесток побой от феновете на Драгичево. Той е пребит пред съпругата му и децата си, които в момента са в шок. 

„Ритаха ме като чувал с картофи! Едвам са ми извадили езика. Вандалщина“,

пише до zapernik.com потърпевшия, който помоли да не споменаваме името му.

Побоят е станала по време на доста оспорвания мач между двата отбора. По думите на пострадалия полиция и охрана е нямало по време на футболната среща.

Ето какво разказа той:

„В началото на второто полувреме, минавайки покрай група мъже ( има разпознати, но имена няма да цитирам заради следствието ), след разменени реплики се нахвърлиха върху мен. Може би 10 човека ме биха и ритаха до изпадане в безсъзнание. Жив съм благодарение на човек, което име също няма да споменавам, който ми е извадил езика,  за което ще съм му задължен цял живот. След което ме приемат в Пернишката болница с комоцио, счупен нос, наранено око и натъртвания по-цялото тяло. След случилото са пристигнали полиция и спешна помощ. Най-лошото в цялата история е, че двете ми деца и жена ми бяха свидетели на грозната сцена. Децата все още са в шок от преживяното ( вида на безжизненото ми тяло на земята ) . При въпрос на съпругата ми: защо продължихте да го ритате и на земята,  отговорът е бил: „Ние така бием“.

Според свидетели , побойниците след побоя са избягали по команда от местопрестъплението. Също така, според свидетели, са били с качулки и черни анцузи. Добре организирана група фенове на незнайно кой отбор в околностите на Перник, коментира перничанинът.

„Аз лично съм голям фен на Металург Перник. Детето ми играе футбол в Металург. Явно биячите са хора, които мразят до смърт този отбор, който преди години играеше в А група. Това не са хора, а животни и нямат място в обществото. Мястото им е в затвора. Петнят името на града ни по-стадионите в България“,

категоричен е още поребитият перничанин.