Перничани наградиха кмета Станката за Деня на града

Най-добрият подарък за един кмет е признанието на хората.

Граждани показаха признание към кмета на Перник Станислав Владимиров, като му връчиха благодарствен плакет – статуетка. Това се случи на празничната сцена за Деня на града.

Владимиров не скри вълнението си от подаръка и единственото, което успя да каже, че благодари за това признание на гражданското общество в Перник и че този приз го задължава още повече да работи в името на града и перничани.

Отличието бе връчено от  Христо Янакиев, който каза, че това е знак към управника на Перник, че перничани го подкрепят и са признателни за стореното от него за града до момента.

Идеята кметът на Перник да бъде награден от съгражданите си се заражда още в началото на паднемията, когато с втъпването си в длъжност пред Станислав Владимиров изникнаха сериозни задачи, касаещи бъдещето на града. Най-кризисната от тях беше безводието. Освен това обаче, перничани виждат и как града се променя, чисти се и става по приветлив. Волята на Владимиров да въведе справедливост и в местната уредба на града и спирането на изтичане на средства в определени фирми и партийни дожбове, също се адмирира от перничани.