Пъстро народно веселие пред Двореца на културата в Перник

С пъстро народно веселие беше даден официален старт на Деня на град Перник. Рано тази сутрин денят започна с тържествена литургия и честване на 100-годишнината от освещаването на емблематичния пернишки храм „Св. Иван Рилски“.
Управниците на града преминаха през площада и се събраха пред Двореца на културата за да приветстват съгражданите си. Тържествен поздрав от трибуната отправиха областния управител Емил Костадинов и кметът Станислав Владимиров. А след това момичета и момчета от ансамбъла за песни и танци вдигнаха градуса на настроението с народни хора.

Днес предстоят още много събития в града, следете програмата! Най-чаканото събитие сред младежите и децата на Перник е срещата с техните идоли -най- известните тиктокъри на България. От 17:00ч. те ще се снимат и ще раздават автографи пред Двореца на културата, след това ще се включат в празничния концерт, заедно с група „Тангра“, Михаела Филева и група „Скандау“.
Ето какво каза кметът на Перник Станислав Владимиров за празника на града:
„Днес е празник. Един миг от вековната история на Перник. История на славно минало, на трудово настояще и на мечти за бъдещето.
Днес е празник, но и ден за размисъл – какъв искаме да направим нашия град? Перник е нашата съдба. Перник е нашето огледало. Затова в дни като днешния всички трябва да погледнем към бъдещето, за да може нашият град да се развива. Последните няколко месеца преминахме през различни изпитания, но го направихме заедно. Показахме силния пернишки дух, показахме, че когато вървим заедно, не се делим по партийни цветове и не търсим разделителни линии, можем да преодоляваме всякакви трудности.
Винаги съм усещал вашата подкрепа, уважаеми съграждани. Тя ми дава голяма мотивация, дава ми сила и кураж да направим нашия град по-уютно и добро място за работа и живот. Вярвам, че всички заедно ще направим Перник да изглежда, както го рисуват децата в мечтите си. Вярвам, че Перник в следващите години ще се превърне в най-добрия град за живеене. Вярвам, че Свети Иван Рилски ще продължава да бди над нас, както го е правил винаги. За да пребъде родният ни Перник!
Честит празник, перничани!“