Футболен клуб от Пернишко става на 100 години

Тържествено честване на 100-годишнината на футболен клуб “Чорни” (Брезник) ще се проведе на 25 октомври (неделя), съобщи заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска, предаде zapadno.com.

Вековният юбилей трябваше да се състои през месец юни тази година, но тогава поради усложнената епидемична обстановка събитието се отложи. Новата дата за честване на празника е избрана, тъй като тогава футболистите на “Чорни” ще изиграят домакински мач на стадиона в Брезник срещу футболен клуб “Буря” (Кошарево). “Затова решихме да съчетаем това, че те имат домакински мач със самото официално честване, защото оставим ли го за следващата година вече няма да са 100 години.”, поясни заместник-кметът Мария Добревска.

На 25 октомври от 10:00 часа на стадиона ще се проведе приятелски мач между отбори, съставени от ветерани от Брезник и Перник. В 11:00 часа е предвидено да започне мач с участието на детския футболен клуб “Чорни” и противников отбор от областта. От 13:00 часа ще започне официалната програма по честването на юбилея, на която ще са поканени гости от Българския футболен съюз, ветерани, привърженици на футбола и бивши служители във физкултурното дружество в Брезник. “На това официално честване ще бъдат наградени някои бележити фигури, които са допринесли за развитието на футбола в Брезник. Най-вероятно ще има кратка програма от местното читалище. След това официално честване ще се състои домакинският мач между официалния отбор и отбора на “Буря” (Кошарево).”, каза още заместник-кметът Мария Добревска.

Снимка: футболен клуб “Чорни” (Брезник)