Улица пред 2-ро РУ се наводнява при всеки дъжд, общинари: ще я оправим, ама догодина

Улица „Созопол“, непосредствено до 2-ро РПУ в Перник се наводнява при всеки  дъжд или сняг, не може да се премине без високи ботуши, децата не могат да стигнат пеш до съседното училище, а шофьорите си чупат колите в големите дупки-кратери. 
Това пише до zapernik.com  перничанка.
По думите й за проблема многократно е сигнализирано в Кметство Изток и пред общински съветници. Отговорът е: обещание улицата да се включи за ремонт за следващата година, но това така и не се случва.
„Става въпрос за ул. Созопол, кв. Изток, гр. Перник до 2-ро Районно управление, която не е асфалтирана и при всеки валеж не зависимо дали е дъжд или сняг по улицата която води към нови жилищни кооперации е бе възможно да се премине пеш без високи ботуши, тъй като водата стига над 20см.
Всеки път жителите на кооперацията се сблъскват с невъзможността децата им да стигна пеш, без да макри и кални до намиращото се отсреща училище.
Подобна е ситуацията и за шофиране, колите постоянно се чупят от образувлите се кратери!
Многократно съм сигнализира община Перник, кметство Изток и общинските съветници… Отговор ще ви включим в бюджета за следващата година!“